Wie ben ik

foto Jacqueline

 

Ik ben Jacqueline Heeren.

 

Ik ben sinds 2005 gecertificeerd EBL therapeute spel en trainer in de opleiding RSiME A en RSiME B.

Ik ben in 1986 begonnen met werken op de leefgroepen van het pedologisch instituut de Hondsberg in Oisterwijk. Ik heb daar jaren lang kinderen geobserveerd en behandeld met hun mogelijkheden en onmogelijkheden en ben dus gespecialiseerd in ADHD, autistisch spectrum stoornis, hechtingsproblematiek en ga zo maar door.

Jaren later, in 1998, ben ik met al mijn opgedane ervaringen de ouders van deze doelgroep gaan ondersteunen met Video Home Training. Via deze methode kunnen we (de ouders en ik) samen kijken hoe we het kind in het dagelijkse kunnen ondersteunen als de eigen ontwikkeling nog niet zover is.

Op de Hondsberg ben ik in aanraking gekomen met een fascinerend syndroom: het Prader Willi Syndroom en ben me hierin gaan specialiseren.
Dit was ook het moment dat voeding en alle problematieken hierin naar voren kwamen en hoe weinig hulp er is te krijgen als je meerdere problemen te samen hebt. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en een syndroom en autisme enzovoort.
Om ook deze jongeren te kunnen helpen ben ik de opleiding voor voedingsdeskundige gaan volgen.

Zoals u ziet is het een heel pakketje waar ik allerlei ervaringen uithaal om mijn cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.
Leest u verder op deze site bij de specifieke doelgroepen om meer informatie te krijgen of stel u vragen via de mail.